佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: 不留名.

不留名*另类社会批评文集

原帖由 dannytoh_1985 于 13-7-2006 08:38 PM 发表
e? 甘犀利?估晤到响度竟然可以揾到一套武林书集。。。
嗯。。楼主系晤系留底左另外一招,令人恨之入骨,令女人心惊胆跳,令男人咬牙切齿既。。。“咸猪手”。。。。

「咸猪手」呢一絕的确每一招每一式都好到肉。所以不留名奉勸請勿使用此絕於呢嗰卧虎藏龍嘅地鐵站内,一但使出此絕...後果就不堪設想吖!分分鐘你個様會出現於皇榜哦...兼要活似過街老鼠般俾黎民百姓見一镬打一镬。以上所提及嗰五絕應該够响呢個卧虎藏龍嘅地方同啲龍蛇混雜高手過一招半式以解一時之需。

是不是所谓的“特异功能”啊?

原帖由 不留名. 于 14-7-2006 11:01 AM 发表

「咸猪手」呢一絕的确每一招每一式都好到肉。所以不留名奉勸請勿使用此絕於呢嗰卧虎藏龍嘅地鐵站内,一但使出此絕...後果就不堪設想吖!分分鐘你個様會出現於皇榜哦...兼要活似過街老鼠般俾黎民百姓見一镬打一 ...

仲有一招!妙手空空!扒手常用招。。。

原帖由 不留名. 于 12-7-2006 11:20 AM 发表
今日不留名终於軆會原來Masjid James地鐵站的确喺一個卧虎藏龍嘅地方,點解?因為個個落得嚟呢喥都講得上係身懷絕技吖...皆因不留名已响呢嗰龍蛇混雜中与不少高手過招,今日不留名更敗俾幾名使出慢版乾坤大娜移嘅 ...

他写到酱好,为什么版主没加分?
希望可以一直都能看到不留名的“体会之作”,直到列入精华,加油!

有前冇後,打死吧就

平時要响啲卧虎藏龍嘅地方同中与各路少高手過招挣坐蟲仔已喺一件够煩兼痛苦嘅事咗架嘞。點知今日一早到咗陽光廣場地鐡站...正當要步入一條稱之為“人間煉獄”嘅隧道時...突然眼前多咗幅墙嘅?“人間煉獄”唔見咗嘅?唔通大偉高柏菲將成條“人間煉獄”响一夜之間變走咗!

非也,非也...而喺管理處唔知因乜解究突然將條“人間煉獄”暫且封殺。搞到好多要過雙子塔嗰一邊返工嘅星斗市民乘客要冒住生命危險冲過一條車來車往嘅馬路。同一時間之下,不留名就左望望右望望...竟然睇唔見相關單曾位派一,两位「吃蕉」哥哥幫忙開開路咁。相反,就由得呢班乘客抱住「有前冇後,打死吧就」嘅心態咁响前冲吖!就好似以前啲心口貼個用字嘅清兵咁“冲吖...冲吖...”。簡直!極之過份!

單睇呢啲咁芝麻綠豆嘅濕碎料都搞唔掂,仲想學人起乜子彈火車?唔好咁早發呢啲春秋大夢喇...醒吓喇,先解决當下嘅問題先喇。講開又講,不留名都好耐冇見到有乜部長去坐地鐡咗哦...呢啲就喺好戱之人嘞。

原帖由 不留名. 于 21-7-2006 09:56 AM 发表
平時要响啲卧虎藏龍嘅地方同中与各路少高手過招挣坐蟲仔已喺一件够煩兼痛苦嘅事咗架嘞。點知今日一早到咗陽光廣場地鐡站...正當要步入一條稱之為“人間煉獄”嘅隧道時...突然眼前多咗幅墙嘅?“人間煉獄”唔見咗嘅 ...

某程度上我支持你。。。。。。。

Follow Us
几百人一起过jln ampang,个种壮观场面唔系日日都见到o架,哈哈

原帖由 ahfook 于 21-7-2006 10:49 AM 发表
几百人一起过jln ampang,个种壮观场面唔系日日都见到o架,哈哈

嘩!咁咪十足十港產電影中啲江湖大幫晒馬咁...呢啲咁大場面就要影底囖...

简直十足十港產電影中啲江湖大幫啦,D车都要让人,可惜我o既相机电药无电o左 >_<

可惜,可惜...唔喺就可以貼上嚟同大家分享呢啲咁壮觀嘅白領大晒馬景象嘞。

楼主都几搞笑下。。。
嗯。。点解轻快铁度要封路叻?

吾怪支得今早駕車路過上班時, 看到苷多靚仔靚女沖過馬路啦...原來....

原帖由 不留名. 于 21-7-2006 09:56 AM 发表
平時要响啲卧虎藏龍嘅地方同中与各路少高手過招挣坐蟲仔已喺一件够煩兼痛苦嘅事咗架嘞。點知今日一早到咗陽光廣場地鐡站...正當要步入一條稱之為“人間煉獄”嘅隧道時...突然眼前多咗幅墙嘅?“人間煉獄”唔見咗嘅 ...

醒吓喇,大侠。
你唔好睇咁多武侠小说啦?
因主走火入魔,明日拖把“明月弯刀”去挣位坐啊。。。

有得你坐地鐡返工你仲咁多声气,沙丁鱼巴士ngam唔ngam你啊?

我突然想起依家野就好似国家本身的电影行业甘~~
如果个国家本身ge电影享誉盛名,甘个国家的政治人物D戏都有番甘上下~
就好似香阿港,台阿湾甘,真系日日新鲜日日金~~

睇番本地喇~~无论向电影 & 政阿府,都系果几个字:

100%制作预算:
30%预告片,
40%买阴司纸给牛鬼蛇神,
净番30%所谓ge重金炮制

原帖由 chinjw 于 21-7-2006 01:51 PM 发表
醒吓喇,大侠。

有得你坐地鐡返工你仲咁多声气,沙丁鱼巴士ngam唔ngam你啊?

不留名只不過喺一名星斗市民,甭唔喺咩大侠...只喺鍾情於用武侠小説去描冩所見一切。

有得坐既然喺好,但就要睇下值唔值呢個票價同啲服務质數而唔喺盲目去用!一年喺咁用,十年又喺咁用,廿年依然咁用?也許要醒嘅喺你而唔喺我,家陣時代日新月異,星斗市民生活指數日日不斷上升...而乘客嘅需求一様會變嘅。唔通你喺我之前所講個種逆來順受嘅乘客/公民?坐一架比沙丁鱼巴士大少少但依然一様喺沙丁鱼嘅地鐡就可以接受?

明日拖把“明月弯刀”去挣位坐啊?此擧同一般蠻不講理嘅乘客又有何分别?眼見車箱已逼爆咁滞,但依然仲要向里面推...務求可以早5分鐘到達目的地上班去也!等下一班列車唔會死嘛?哈哈...我嘅大馬好公民!

原帖由 chinjw 于 21-7-2006 01:51 PM 发表

醒吓喇,大侠。

也不是这样讲~~我们都是消费者,地铁不是免费的,这基本上是一种双赢,一方给钱享用服务,一方提供服务获取利益。既然提供服务哪方有不完善的地方,消费者就有资格批评~~

原帖由 不留名. 于 21-7-2006 02:51 PM 发表

不留名只不過喺一名星斗市民,甭唔喺咩大侠...只喺鍾情於用武侠小説去描冩所見一切。

有得坐既然喺好,但就要睇下值唔值呢個票價同啲服務质數而唔喺盲目去用!一年喺咁用,十年又喺咁用,廿年依然咁用?也 ...

阁下所讲的一部份,其实我亦有同感,
ok lar..,其实你是不满意地鐡啲那方面服務既质數呢?
来分享下, 我们来分析下。

我察觉都你整日对果个地铁好唔满意嘅

大侠, 朕又进来支持你啦。。。

好似好壮观!!!我想睇!!!

醒吓喇,大侠。

哈哈~~沙丁鱼巴士~~