佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

李显龙的 FB

我在李显龙的面子书上写了以下的 comment:

Racial & religious harmony is v impt, without a doubt. But I would say tat some religions r more sensitive, or should I say, more possessive over their idea of what God means 2 themselves & d world, than Christianity & d Catholics who have always advocated that we should love our enemies & not persecute them?? Then what about the PRC woman, Ran Li, who implied tat all Singaporeans, except Chinese, need a loan to buy a TV. Is she not insulting all religions & races except the Chinese? Why is no action taken against her? But a 16 year old boy.. you bully?? How to convince the kid that what he did is wrong when the adults are allowed to post anything they want/like.. including inflammatory statements such as "You pple need a loan just to buy a TV! What a disgrace! We Chinese r rich.. we worship $! Even d gov has to serve us. etc" I reckon it's time 2 recognise tat for offences such as violation of free speech, where there is no obvious damage to life or property, we shd look at it in d wider social context, which translates to comparing it with another violation.
As for income inequality, if u wanna stop pple's natural feelings of envy & jealousy, I reckon we shd ban the rich taitais, or wives of our ministers from carrying branded handbags, expensive jewellery, clothing, shoes.. what have you, and also extend the law to the ministers also. Take it as a mourning period for our founding father, MM Lee.
As for LGBTs, I guess we have to follow your late papa's stance that the existence of these pple r natural, but their "artistic expressions" are never allowed in society. (Though frankly speaking, I have my personal doubts on this.)

https://www.facebook.com/leehsienloong?fref=nf

关我们差事?

你如果认为跟你没关系,那么请你不用再进来这里发言哦。谢谢咯。

然後,小李有回應嗎?

除非你可以找到Li Ran,否则无法指控她。

还有,16岁不小了。

(我对法官的某部份判词,感觉好笑。)

最后,言论自由,不代表就不需要负责任。

卖华$发達 发表于 13-5-2015 01:05 PM
然後,小李有回應嗎?

他还能说什么。。应该是 delete 了我的 comment 了。

Follow Us
kcchiew 发表于 13-5-2015 01:09 PM

十六歲不小。。。但是也不屬於自行判斷何為對錯的階段!回想你十六歲時候難道就不曾天真無知過?

kcchiew 发表于 13-5-2015 05:09 AM

一个是针对一个人发言,还要是一个德高望重的领导~
一个是如疯狗对着一群人发言,所以可以当她不满现状发牢骚~

楼主分不清轻重发牢骚

卖华$发達 发表于 13-5-2015 05:16 AM
十六歲不小。。。但是也不屬於自行判斷何為對錯的階段!回想你十六歲時候難道就不曾天真無知過?

如果只是一时贪玩无知,然后悔改,事情不会那么严重~
现在的情况大家有目共睹,他是很有原则坚持着他是无辜的~

一而再,再而三,继续挑战法律,连父母都要求大众来教导孩子,这是16岁正常心态吗?

kcchiew 发表于 13-5-2015 01:09 PM

那么李显龙至少应该开声谴责这个泼妇的行为吧?怕死得罪中国有钱的淫妇吗?

卖华$发達 发表于 13-5-2015 01:16 PM

我16岁,已经知道什么东西可以偷偷做,什么东西可以公开给大家知道。

我不能只“活出我自己”,却去伤害别人的情绪。

卖华$发達 发表于 13-5-2015 01:16 PM

我倒认为他不是天真无知。。而是正气凛然。他有勇气揭露大人/政府的虚伪腐败。

叶的灵 发表于 13-5-2015 05:22 AM
那么李显龙至少应该开声谴责这个妓女的行为吧?怕死得罪中国有钱的泼妇/淫妇吗?

楼主是如何肯定她是妓女?难道你也学ran li,一杆打翻整艘船?
那你会比较ran li文明吗?

分身A号 发表于 13-5-2015 01:19 PM
一个是针对一个人发言,还要是一个德高望重的领导~
一个是如疯狗对着一群人发言,所以可以当她不满现状 ...

既然你前面说了不关你的事,那么我不会再回应你了。我没时间应酬“疯狗”。

叶的灵 发表于 13-5-2015 05:27 AM
既然你前面说了不关你的事,那么我不会再回应你了。我没时间应酬“疯狗”。

你不是回应了吗?
楼主今天没吃药啊?

分身A号 发表于 13-5-2015 01:22 PM
如果只是一时贪玩无知,然后悔改,事情不会那么严重~
现在的情况大家有目共睹,他是很有原则坚持着他是 ...

一个成年人做坏事被法庭判刑。
成年人自辨:我的心还未成年!

当笑话看好了

wtk75 发表于 13-5-2015 05:55 AM

之前很流行犯法后说自己忘记吃药~

wtk75 发表于 13-5-2015 01:55 PM

问题是余小生并未做错什么大事啊。。他有伤害什么人的身体吗?有没有人因为他而遭受经济损失?还是被他欺骗了?(我在想着 fake certs 的事。)

要教育小孩不是不可以。。将它提控上庭,把它拷上手铐、脚铐已经很惨了。。还有他也坐牢了 18 天啊!

为什么一定要判他有罪呢?

其实我还得谢谢他。。要不是他,我还没真的看清这个政府的面目呢。

A naked emperor.. as seen on sg talk.

叶的灵 发表于 13-5-2015 02:12 PM
问题是余小生并未做错什么大事啊。。他有伤害什么人的身体吗?有没有人因为他而遭受经济损失?还是被他欺 ...

一个未成年的小孩可能会也可能不会吃饱没事做去做那种事。有可能被人洗脑和唆使的吗?毕竟那个年龄,虽然毛长齐了,却还是很容易变成愤青的啊~

一个心智成熟的成年人可能会也可能突然走到你面前打你一个耳光。

无奇不有啊 ^_^