佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

粤笑粤快乐之 3

兩個細佬傾偈:
A說:我地全家都好鍾意動物,媽咪鍾意貓,阿哥鍾意狗,家姐鍾意小白兔。
B說:咁你阿爸呢?
A說:佢鍾意狐狸精。
老婆:點解我次次係屋企唱親卡拉OK,你就走去露台食煙?
老公:妳唱到鬼殺咁嘈,費事D街坊以為我虐待緊你。

老公:唔好叫我洗碗得唔得啊?
老婆:小小事就試到你,D碗一早洗左啦!
老公:我係講笑咋,其實我好樂意做家務架!
老婆:我都係講笑咋!D碗其實未洗。

有人係地鐵站向職員投訴,有人唔俾佢上車,職員問邊個咁霸道?
剛巧月台廣播響起:乘客請勿超越黃線。
個人話:係佢啦,我唔過黃線點上車呀?

兒:媽,俾一百元我。
媽:唔得。
兒:妳俾一百元我,我就話俾妳聽,今日阿爸同女傭講咩野。
母一聽,連忙拿了一百元出來。
兒:阿爸說,別忘了燙衫。

甲很迷信,凡事都要問風水先生。
一日,牆忽然倒塌,把他壓著,他大叫救命。
老婆說:老公,你忍耐一下,我現在去問風水先生,看今天宜不宜動土。

媽咪:阿女,你唔好嘈啦!
阿女唔聽話,繼續咁嘈。
媽咪:再嘈我困你入廁所,到時唔好求我。
阿女:到時你要去廁所,唔好求我。

老婆:我地夜晚訓覺唔好熄燈,好不好?
老公:好!不過你要應承我一件事!
老婆:甚麼事?
老公:訓覺時唔好落妝。

幼稚園老師教小朋友認識公雞:
老師:哪一種動物有兩隻腳,每天太陽出來時會叫,而且叫到你起床為止?
小朋友異口同聲大叫:媽媽!

東東在街上拾到一隻戒指:
老師問:東東,這隻戒指是拾到的,為什麼不把它物歸原主?
東東:因為!
戒指上刻著永遠是妳的!

女:成功的男人背後,一定有個女人。
男:失敗的男人背後呢?
女:一定是有太多的女人!

评分

KelmenWong + 1 谢谢分享

ADVERTISEMENT

很好! 几搞笑。。。

vjcspore8899 发表于 27-2-2015 02:11 PM
很好! 几搞笑。。。

谢谢。。。