佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: SohoBB

考車必讀~俾考牌AGENCY恐嚇還差D被打只因為我系唔識馬拉文的香港人!有最新消息

可能个老细依家系更年期瓜。。。。呢体谅下啦。。。
Chivaz 发表于 9-3-2010 02:48 PM

無論咩理由都好,都唔可以拿來作為動粗的借口咯~

车牌吾系罗来考得
车牌系买返来卡

有钱,系马来打横行,么都得拉。

但是,你还是要学会驾车,毕竟命 ...
kennypotatoes 发表于 10-3-2010 12:54 AM

依邊俾錢叫包丫嘛,但系我地外國人唔系樣樣都有得包的,筆試就無得包了,ON THE ROAD就有~

一于告到佢甩褲!!!!!
樓主記得到時到候同我哋update下啲最新消息喎~
khennyfai 发表于 10-3-2010 01:00 AM

如果有最新消息一定UPDATE~

支持你!应该给点教训他们!
dylanyong6177 发表于 10-3-2010 03:17 AM

多謝曬~

哦!原来那么多的香港人住在kepong。。。。。

其实我非常赞同搂主的做法,这些人必须受到惩罚的。。。。
maomao20220 发表于 10-3-2010 03:42 AM

多謝曬~其實我唔系住系甲洞的,我住系JLN KUCHING~

那些人丢光了国家的脸!!!
chinloon28 发表于 10-3-2010 06:51 AM

就系咯!

Follow Us
你有國際車牌應該就唔使再考架,直接可以揸車架啦~ 你的糖水鋪系邊架?我經常去甜品哥哥的~
SohoBB 发表于 10-3-2010 01:35 PM

我在新大眾銀行果到
對大街的

甜潮特色甜品小食
sweet tide dessert

我好耐無揸車所以想補下鍾姐

车牌考英文容易or马来文?

我也想考,马来文很差...英文也只不过是有限公司..~

楼主可以告诉我是哪里那间吗?我就是住在甲洞就打算要去这里报名考车,大同那边有几间哦

楼主你同我个名都有个BB,我支持你!希望你可以尽快考到个车牌!

最新消息:中國報已經將我的事件刊登出來了,他地亦都聯絡到該名奸商,但係他居然甘厚面皮講左好多好多大話!!! 大話一:他話係我先生對他唔禮貌先,但係當時我先生只係要求他解釋點解我地要求聽英文課但係來到會變馬拉文? 另外我地提出如過真係好似他所講甘英文課係一個月一堂而且剛剛3月6日(我地係3月7日去集合)已經上左甘點解他唔提前話俾我地知?之後他就用手指指住我先生同好大聲甘叫我先生收聲跟住就鬧粗口,當時好多人在場都可以做證!而且如過真係我地唔禮貌對他先我地事後都唔會甘大膽去報警!大話二:他話我地報名的時候無講到我地要聽英文課,只係要求考試要用英文!當時幫我地報名的並唔係他,他憑咩講甘樣的大話?而且我同我朋友都係外國人有咩理由會去聽馬拉文課?當時在場我地都有問他,他話他的書記唔識野所以攪錯,同樣都有好多人可以做證,依家他居然可以講大話講我地無要求過!最過份的係第三點:他話我講他地D馬來西亞人點點點,而且我老公仲看唔起自己馬來西亞人!依樣野他簡直就係誹謗咯!!!我只係有講 ‘ 你甘樣做生意簡直係影衰馬來西亞人啊!’ 但係看番我開的依個帖,有幾多人都覺得他係丟緊大馬的假?而且當時他已經還口啦,他話 ‘你地香港人講野經常都好過份!’ 最後一點亦都係最仲要的:就算當他無講大話,就算當他對晒,但係他動粗想打我,甘樣係做生意的方式咩?點解他對依點又隻字不提?一個生意人,充動,無禮,動手打客戶,仲要滿口大話,大家可想而知他的生意會有幾 ‘成功’,他的可信性有幾高!

楼主可以告诉我是哪里那间吗?我就是住在甲洞就打算要去这里报名考车,大同那边有几间哦
Ahboon 发表于 10-3-2010 11:20 PM

他的公司名同地址:SEKOLAH MEMANDU LEE KIM LIN (LEE AGENCY & SERVICES), ADD : NO. 17 JALAN 1 KEPONG BARU 52100 KUALA LUMPUR!!!

楼主你同我个名都有个BB,我支持你!希望你可以尽快考到个车牌!
BB仔 发表于 11-3-2010 01:30 AM

多謝晒!!!

多謝晒!!!
SohoBB 发表于 11-3-2010 01:40 AM

支持你~
加油~

多謝曬~其實我唔系住系甲洞的,我住系JLN KUCHING~
SohoBB 发表于 10-3-2010 01:40 PM

我家附近!哈哈!那你有报考过吗?如果要的话我们家这里其实有一间很好的!哈哈!

楼主考车多少钱啊
小弟想知道下market price
多谢楼主分享这个消息 我不会去kepong学了

我家附近!哈哈!那你有报考过吗?如果要的话我们家这里其实有一间很好的!哈哈!
dylanyong6177 发表于 11-3-2010 02:58 AM

唔好講考了,我依家連讀都未讀啊~~你可以俾我你屋企個間的資料我嗎? THANKS~

楼主考车多少钱啊
小弟想知道下market price
多谢楼主分享这个消息 我不会去kepong学了
哈咯王子 发表于 11-3-2010 03:02 AM

聽課加考筆試系RM 220,學車加考牌系RM 480,拿P牌系RM 70!

sohoBB,我地大马ni度有甘样件事情影响到你,真系失礼晒。。。。

哇,那条“粉肠”为了保饭碗竟然造假