佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: yamateh01

【纪念当年的帖子(2009)】SPM TIPS/FORECAST讨论区

补习拿到的
bi-There's Been A Death In Then Opposite House
    -The Necklace
  novel- themes/moral

天啊~~bm第2张真是有够难得!!第3题完全不会,novel那里也很多不会写,rumusan的isi tersirat不会写,komsas出的我完全没有spot也没读,真够衰的啦~~~~~~~~

回复 22# 邪魅 的帖子

我也是很多不會

各位...请不要相信andrew choo出的tips

各位...请不要相信andrew choo出的tips....

就算有中也是10%而已

Physics 我老师认为
-Bernoulli's principle
-Half life
会出

接下来的就要等很久了
mm,pm,am
没有tips可言

Follow Us
有BIO的tips吗??

Physics
[ Paper 2 ]

SECTION A
1.    Micrometer screw gauge / vernier calipers
2.    Latent heat fussion / vaporization / specific heat
3.    Burnoulli
4.    Refraction of light / glass index
5.    Young concept / interference of light / water
6.    CRO and rectification / diode
7.    Logic gate
8.    Half-life / rays / radioactive

SECTION B
9.   Momentum / Boat or plane modification
10. Electromagnet / transformer

11. Gas Law / Gas pressure
12. Projector / lens
[ PAPER 3 ]
SECTION A
1.    Extension of spring / Hooke law
2.    Object distance on image size / focal length

SECTION B
3.    Resistant over wire diameter / temperature
4.     Inertia

Chemistry
[PAPER 2] -SECTION A-
  • Empirical formula. (precaution, draw apparatus, observation, calculation).
  • Periodic table.
  • Carbon compound. (alkane, alkane, alcohol.)
  • Salt
  • Redox and electrolysis. (define term)
  • Soap and detergent (how to make soap, adv, disadvantage.)
  • Contact & Haber process.
  • Thermochemistry

-SECTION B-
  • How to make soluble / insoluble salt.
          (Identity anion / cation.)
  • Rate of reaction. (catalyst, surface area, concentration.)
  • Bond (ionic , covalent)
  • Combination of (alloy ,glass, polymer) or
          Rubber (polymer & vulcanisation)

Biology

[ PAPER 2 ]

-SECTION A-
  • Mitosis / meiosis      -   cancer and tissue culture
  • Enzyme (factor affecting enzyme activity.)
  • Dynamic ecosystem
  • Menstrual cycle and negative feed back
  • Double fertilization
  • Nutrition
  • Inheritance / variation
  • Pollution          – air
                                – Green house effect
-SECTION B-
Respiration and photosynthesis.

e-mail 收到的

谢谢楼主啊~~不会是andrew choo 的吧?!!

andrew choo 就信不过咯。。

求助----请问如何在PHYSICS获得高分

PAPER 3我每次都拿不到理想的分数,请前辈们指点迷津.

求救~有没有人有SPM(U)2010年的TIPS~????

求救~有没有人有SPM(U)2010年的TIPS~????
kenny92year 发表于 26-4-2010 10:10 PM

小弟要给大家一个用之不尽的tips!!!
那就是,知耻勤学!!!

真的不明白
觉得现在的学生真的不比以前的好多多
虽然现在的学生精英多,但都不比以前的来得自立
大考小考什么都来讨tips
请问,以前考状元的考生们,有没有tips的啊?
一半也要怪罪于老师,太纵容那些学生了
每次考试只要学生撒娇、为了自己的面子、为了好交代,就给学生tips
请问,我们的圣人-孔子以前也有给他的弟子tips的?

学生们,醒醒吧
这世间真正的tips就是勤劳和那颗求学心
有读就会,没读就不会
这么简单的道理都不明白?
即日起让我们向tips say no吧!

小弟要给大家一个用之不尽的tips!!!
那就是,知耻勤学!!!

真的不明白
觉得现在的学生真的 ...
笨蛋傻瓜92号 发表于 13-5-2010 11:14 AM

他X的!
你给我滚开啦!
没人说你没有说话说你是哑巴!
一点儒家思想都没有还敢开口就批评人家!
还敢用孔子先生来施压!
你以为我不知道你在另一贴搞什么鬼!
说spm没有水准!
那我想问你!
你的是不是很有水准!
听说你全A嘛!
你很厉害吗!
做么你还留在这里发言!
快点去哪诺贝尔奖啦!
一开口关口就批评人家!
讲话完全没有经过大脑!
以为你很厉害!
我看你应该还没扁过!
不怕死啦~!
版主!!!!!!!!!!!
为什么你不删除这种讲话没有礼貌的人!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

有没有july paper??

有没有july paper??
杨家之子 发表于 4-6-2010 07:00 PM

有包括数学?杨家后人,如果不嫌弃,我可以教你数学..

回复 36# 乙劍真人

我只考国语而已
    数学没有拿
    不好意思

回复  乙劍真人

我只考国语而已
    数学没有拿
    不好意思
杨家之子 发表于 5-6-2010 07:23 PM

没关系,我只不过心血来潮问一问罢了,祝福你考试顺利,加油..^^

sejarah F5C1-nasionalisme in Thailand...

我也是不会哦!!! 好难叻!