佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: kaseyheart1981

(23/11) 更新

欺詐罪
大學的法律系,這天考刑事法。
教授排骨向學生提出的第一個問題是:「點先至叫做犯『欺詐罪』?」

學生大力回答:「如果您唔畀我考試合格,就係犯『欺詐罪』。」

教授排骨非常詫異:「點解呀?」

大力:「根據刑事法,凡利用他人的無知(……即係我啦!),而使其蒙受損失的人(……即係唔及格啦),則係犯『欺詐罪』。」

教授排骨:「!@#$#@!?」

很好笑一下,只是有些我看不明白

原帖由 kaseyheart1981 于 3-10-2009 01:00 PM 发表
有你心咧??
打算點報答我啊?

你打算吃点心吗?

拜神
阿珍學跳舞前,放香燭拜Michael Jackson。
大力問阿珍:「妳拜MJ為師呀?」

阿珍:「我係拜神!」

大力:「咩神呀?」

阿珍:「米高積……神!」

大力:「!@#$#$%$#@?」

回复 83# cooltemper1 的帖子

食咩點心先...

回复 82# lacusling 的帖子

hmm~用廣東話睇,你就會明白講咩

Follow Us
愛比較的小朋友
有一天,小美跟小明在學校比較……

小明:「我爸是政府官員很偉大的。」

小美:「哼!我爸是納稅人,你爸還不是靠我爸養的。」

小明:「我有無敵鐵金剛。」

小美::「我有金剛芭比!」

小明:「我有腳踏車。」

小美:「我都請司機載我。」

經過了一番爭吵,小明終於受不了脫下了褲子:「我有小鳥妳沒有了吧!」

小美也不甘示弱脫下褲子:「我媽說我有鳥窩,以後長大愛養幾隻鳥就養幾隻鳥!」

男職員向女主管請假。

男職員:「經理,我想請假去向我女友求婚。」

女主管:「(鄙視)難道你沒聽過婚姻是愛情的墳墓?」

男職員想了一想。

男職員:「那麼我請喪假。」

剪碎
大力返內地旅行,路過間剪髮舖,好奇之下走入去,想試下內地理髮師手勢。
大力廣東話講歪少少就當普通話,同個理髮師阿珍講:「唔該,幫我剪碎!」

阿珍回應:「沒問題,一定會好碎!」

阿珍剪完後俾塊鏡俾大力照,大力大叫一聲:「點解我個頭變平頭裝?我叫你剪碎佢咋喎!」

阿珍:「甚麼呀,是你說要剪得『帥』點的,不是嗎?我們國內最帥氣的髮型就是平頭裝嘛!」

有好多爆笑的笑话,尤其是大力的广东笑话。很好!

借筆
有一天大力忘記帶筆,於是問阿珍借。
大力:「有冇筆啊?」

阿珍:「有好多啊!」

大力:「咁借0黎用?」

阿珍:「點借啊?」

大力:「咪就咁畀我囉!」

阿珍:「畀唔到你喎!」

大力:「咁你話有好多?」

阿珍:「我部電腦度,有本事自己拎!部衰機多『Bug』多到死!」

大力:「Bug?」

也是很多笑话leh。。
谢谢楼主的分享~

回复 91# gim1992 的帖子

唔駛0甘客氣,大家分享下嘖...

私家偵探
大力結識了一名女演員阿珍,經過一段時間的交往,兩人決定結婚。
大力擔心阿珍的名聲,便匿名請一位私家偵探排骨去調查。

不久收到結果……

排骨:「阿珍0既私人生活非常檢點!」

大力:「咁我就放心啦!」

排骨:「係有一點……」

大力:「咩呀?」

排骨:「家陣同阿珍關係密切拍緊拖0既個人,係一個無賴。」

大力:「!@#$%$#@!?」

怪錯人

進入青春期的小力對媽媽阿珍說:「阿媽,我想問你一個謎語呀!」
阿珍:「好呀!」

小力:「我想問下你,有咩0野係『媽媽』有,『駱駝』有,但係『爸爸』無……?」

話口未完,小力被媽媽打了一巴掌!

阿珍:「衰仔!你系邊度學人講鹹濕0野……?」

小力呼:「答案係『爸爸』無個『馬』字?,咁都要打一巴……!」

阿珍:「!@@$#@%$#^@%$#&%$#」

禍從口出

排骨放完假第一日返公司。
阿珍見排骨口腫面腫,就問發生甚麼事。

排骨:「我系飛機撞到個舊朋友,咪打個招呼囉!點知就即刻畀機上成班人圍住0黎打,之後落0左機仲俾國際刑警不停審問成晚通宵。」

阿珍:「?你做錯咩事呀?」

排骨:「都係我個朋友累我囉,佢叫阿Jack,我離遠同佢大聲打招呼咪叫『Hi, Jack』,周圍班外國人即刻指住我話我劫機,因為劫機既英文正是『hijack』。」

阿珍:「!@#$%$#@!」

十倍奉還

小力和同學上補習課,但在課堂搗亂。
大力老師忍無可忍說:「你呢班百厭仔,唔好系上堂時搞搞震,否則我會十倍奉還!」

小力即時拿出十元硬幣向老師掟過去。

大力老師好嬲咁問:「你傻呀!點解用個十元掟我?」

小力:「因為老師你剛才話會十倍奉還,麻煩你快用張一百元紙掟返我啦!」

大力:「!@#$%$#@!」

蛔蟲檢查

上幼稚園班的阿弟正準備接受蛔蟲檢查。

禮拜六老師發給每位小朋友一個貼布,

並交代小朋友回家便便完後貼在肛門上,

然後星期一帶回學校交給老師。

星期一很快到來,全班只有阿弟的貼布是乾淨的,老師問阿弟為什麼沒有貼?

阿弟說:『我不知道貼在哪裡啊? 』

『我星期六不是說了嗎?』 老師說:『貼在肛門啊!』

阿弟回答:『可是老師,我們家只有木門,沒有鋼門啊?』

殺死你

阿珍外出打獵,聽見有人呼救,走近一看,原來是大力跌落糞坑,正在大聲求救,一臉糞便。阿珍立刻舉起獵槍,大喊:「你再唔自己爬上來,我就一槍打死你。 」
大力聽見氣憤萬分,經過多次吃糞,終於爬回地面。

大力大叫:「衰婆,你唔救我就算啦!點解仲要殺我?」

阿珍:「如果我唔係用激將法嚇你,你點會自己咁快爬番上0黎,你仲唔快多謝我!」

大力:「#$@#$!**」

有幾大

大力同排骨一齊傾緊湊仔經。
大力︰「我個仔小力佢好麻煩,成日都瀨屎,尋晚又瀨到一地都係啦!」

排骨︰「你仔有幾大呀?」

大力諗0左一陣:「我諗都有一個網球咁大啦。」

排骨:「你講咩呀?我唔係問你舊屎有幾大!我係問你個仔今年幾大呀!」

大力:「&^$%#^&$%$」

颱風笑話

天文台剛剛懸掛三號颱風信號,預料未來幾小時內將可能掛更高風球。

女秘書小珍非常關心颱風情況,問大力:「個風打成點?」

大力:「好似妳咁……」

小珍:「即係點呀?」

大力:「唔係好正!」

小珍:「@#$%^&*#$%!」