佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: kaseyheart1981

(23/11) 更新

沖茶

有日排骨去大力屋企坐,大力就叫小力:「沖壺茶出0黎俾Uncle飲啦!」
小力就問老竇:「咁沖乜茶呀?」

大力:「沖水仙啦!」

咁小力就入廚房, 一陣間就拎住個茶壺出返0黎,點知大力一倒,發覺係滾水,就發火鬧小力。

大力:「衰仔, 叫你沖茶你沖滾水!係咪玩呀?」

小力:「又係你叫人沖水先,我以為你自己放茶葉咋!」

排骨:「我都以為係!」

大力:「@#$%^&^%$」

蘇眉

大力唔開心,約排骨去酒樓食飯傾偈。
大力:「唉!排骨,你就好啦,有老婆有仔女,我都仲未搵到。」

排骨:「你要求咁高!」

大力:「我已經降低要求啦……」

這時部長走近問:「兩位想食咩呀?」

排骨:「等我諗下先。」

大力:「我只要蘇眉。」

排骨心想:「嘩,食咁貴!」

部長:「幾大呀?」

大力:「幾大……唉!都冇咩所謂喇!」

部長走開,排骨又問:「咁有冇仲諗住要靚女呀?」

大力:「唔諗呢D喇。」

半小時後,部長把兩斤重的清蒸蘇眉放上面。

大力:「嘩,做咩咁大條蘇眉?」

排骨:「又係你話只要蘇眉!」

大力:「No!我係要『心靈伴侶』……『Soul Mate』 呀!」

排骨:「!@#$%^&」

哈哈 。。有笑到。。 不錯哦。。加油

多謝大家0既支持!!!我會繼續努力放多D笑彈........

那是你的

有一個女生,因為他姐己經過世了,她很難過便去“觀落陰”。

很快她看到她姐了,可是她姐竟在吃[[一碗]]似餿水的食物。

她看了很難過,便問她姐,不是有燒錢給她嗎?

為何她在吃這個呢?她姐回答她說:因為在世時太浪費了,所以被罰要將上輩子丟掉的食物吃光。

她還是很難過。

後來她看到她姐後面還有[[四桶]]餿水,便問那[[四桶]]也是嗎?

她姐回答她:那是你的~~^^"

蘇玉華細佬

茶餐廳內,大力同阿珍拍拖,乜0野骨痺的說話都講得出。坐系旁邊0既排骨終於忍無可忍:「你0地唔好蘇玉華細佬上身咁得唔得!」
大力就問:「乜蘇玉華佢有細佬0既咩?」

排骨:「有呀!」

阿珍又問:「哦?咁佢叫咩名?」

排骨:「蘇玉華個細佬……咪『so肉麻』囉!你0地個個都so肉麻上身!」

大力和阿珍:「%!%&@!@$」

Follow Us
口水雞

在中國大陸某市的一間酒樓,一名外國人(鬼佬)要點菜,佢想食雞,但佢唔識講又唔識睇中文。於是鬼佬指手畫腳,加埋英文,同部長大力講:「One Chicken(手勢加叫聲), cut two, one for cook, one for fry!」
大力雖然唔識英文,但聽到「Cut two」,即刻明白個外國人想點煮隻雞,大力即刻回答:「Ok! Ok!」

之後,煮出0黎0既雞,辣到鬼佬跳舞,大叫:「Oh, my god....Why?」

大力:「你話『Cut two』唔係吐口水系咩意思?我咪叫廚房煮個四川勁辣名菜『口水雞』畀你囉!」

鬼佬:「[email=$#@%^%]$#@%^%[/email]^&!!」

一位救生員向一名泳客抗議:「我已經注意了你三天了,先生,你不能在游泳池小 便。」

泳客:「每個人都在游泳池小便。」

救生員:「沒錯!先生,但只有你站在跳板上。」

貓頭鷹

知識競賽主持人問:「貓是否會爬樹?」

老鷹搶答:「會!」

主持人:「請舉例說明。」

老鷹含淚道:「那年,我睡熟了,貓爬上樹。。。

。。。。。。。。。 後來就有了貓頭鷹。」

擦耳朵
今天學校進行一個中文聆聽考試……

媽媽對小明說:「擦清一些耳垢—擦耳朵,先會聽得清楚。」

派中文聆聽考試後,回家……

媽媽生氣地問小明:「為甚麼只得0分?你沒有擦清耳垢?」

小明:「有。」

媽媽:「有?為甚麼0分?」

小明:「因為我只是擦耳朵,沒有聽內容。」

媽媽:「死白痴!」

書展
亞珍:「我要去書展買新0既愛情小說!」
大力:「我都要去書展睇o靚模寫真!」

盲炳:「我都要去書展……」

亞珍及大力:「喂!你盲0既喎,去書展把鬼呀!」

盲炳:「我係話去公園『舒展D筋骨呀!」

亞珍及大力:「!@#$%$#@!」

聲音太大
諸葛亮是個精通奇門八術的人,其中有一項特長就是口技。

卻說這一日諸葛亮正與劉備在帳中議事,諸葛亮突然想放屁,又怕被劉備聽見,不好意思。

他靈機一動,道:「主公,為了調節一下氣氛,我學啄木鳥叫給你聽怎麼樣?」

劉備點點頭。諸葛亮模仿啄木鳥叫了兩聲,趁機把屁給放了。

然後問道:「怎麼樣主公?我學的像不像?」

劉備道:「你再學一次吧,剛才你放屁的聲音太大,我沒聽見。」

第一帖看不懂。
请用华语

回复 74# cooltemper1 的帖子

那一個故事???

兄弟,你的第一个故事,就是第一帖。

回复 75# cooltemper1 的帖子

用廣東話睇,就會明白咩意思

原帖由 kaseyheart1981 于 3-10-2009 12:00 PM 发表
用廣東話睇,就會明白咩意思

哦,无所谓了。 谢谢。

回复 77# cooltemper1 的帖子

我試下翻譯啦,唔知掂唔掂0架!
放屁聲
病人:醫生,我的耳朵有點聾,連我自己放屁聲都聽不到!
醫生:我開藥給你,每日早午晚吃一次就可以了!
病人:是不是吃了藥之后就沒有那么聾啊?
醫生:不是,只會令你的放屁聲更響點!

希望呢次你會睇得明...

原帖由 kaseyheart1981 于 3-10-2009 12:44 PM 发表
我試下翻譯啦,唔知掂唔掂0架!
放屁聲
病人:醫生,我的耳朵有點聾,連我自己放屁聲都聽不到!
醫生:我開藥給你,每日早午晚吃一次就可以了!
病人:是不是吃了藥之后就沒有那么聾啊?
醫生:不是,只會令你的放屁聲更響 ...

你太有心鸟。。。谢谢。。
我捉到那笑点了。。。很有趣下,而且有滑稽的画面。

回复 79# cooltemper1 的帖子

有你心咧??
打算點報答我啊?