佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: kenlabs

DENON专区 ( 热情 。艺术 。精锐 )

kenlabs 发表于 20-10-2014 09:47 AM
最新消息 AVR-X4100W 和 AVR-X5200W 将会透过固件更新支援AURO 3D!!!
不过听说要另付费用。

系唔系真嘎?我读书少你唔好呃我啊!

kkthen 发表于 20-10-2014 06:23 AM
这样搞下去,会不会搞到帮主提早换机计划。

睇咗T4之後﹐我好肯定...唔会。

kenlabs 发表于 13-10-2014 02:44 PM
MultEQ XT32 = L/R Bypass
Dynamic EQ = ON
Dynamic Volume = OFF

怪唔得你嘅前置黑寡婦咁淋惡死啦﹐原來你幫佢注射咗變態毒藥﹗﹗﹗

kk6868 发表于 24-10-2014 08:39 AM
怪唔得你嘅前置黑寡婦咁淋惡死啦﹐原來你幫佢注射咗變態毒藥﹗﹗﹗

正话试下LR行AUDYSSEY... 接受唔到!

评分

kong5091 + 5 我很赞同

kenlabs 发表于 24-10-2014 02:19 PM
正话试下LR行AUDYSSEY... 接受唔到!

習慣咗超變態低頻音色。。你邊可以接受得到架﹗﹗﹗﹗

评分

kenlabs + 5 咁又係。你啱﹗

x5200w终于开show啦。。。

评分

kk6868 + 5 神愈來愈肥﹗﹗﹗
trexnet + 5 vincent好淋型仔

Follow Us
天龙5200进步也是很可怕。7200不用现身,4520就可以安心退休了。

davidkestez 发表于 3-11-2014 12:13 PM
x5200w终于开show啦。。。

请问多少钱?

geforce1999 发表于 3-11-2014 04:26 PM
请问多少钱?

大价要8899

kkthen 发表于 3-11-2014 10:45 AM
天龙5200进步也是很可怕。7200不用现身,4520就可以安心退休了。

那更高型号不就能降龍伏虎,叱吒風雲,登峰造極,天下無敵,海南雞飯!好,我等9200!

kenlabs 发表于 3-11-2014 08:48 PM
那更高型号不就能降龍伏虎,叱吒風雲,登峰造極,天下無敵,海南雞飯!好,我等9200!

支持幫主上9200,你係我地geh領導人!等你!

alan823 发表于 3-11-2014 07:58 PM
大价要8899

太贵了吧

kenlabs 发表于 3-11-2014 08:48 PM

没有办法,最高级的denon的 AV receiver 都已经玩过了,再升就是AV processor 才好玩。

kkthen 发表于 4-11-2014 05:04 AM
没有办法,denon 7200. 很多人都等着扫货。到时候天龙帮主的位子会很乱水。唯有上更高型号,才是上上策。 ...

有可能我會棄座而去﹗我又想起魔魔的奸笑﹗﹗﹗好淋恐怖﹗
仲有可能去奪先鋒幫幫主... 又有可能馬蘭幫﹐亦有可能野馬幫﹗不過安仔幫就一定冇可能﹗

评分

+ 5 仲有叻死幫

风1981 发表于 8-11-2014 04:57 PM
Desa clear Denon Avr1912 RM1099值得买吗?虽然是旧款
另外还有什么喇叭可介绍?想要floor stand 5.1 在3 ...

老实说RM3K要5.1还要Floorstand。就算做得到声音也好不到那里去。
这个Denon AVR1912一般上会配Boston XS5.1。
价钱都已经是RM1.5K。(5.1系统)

这样吧,我建意你玩这Boston XS5.1,然后另外在找一对小Floorstand或Bookshelf。
可以试下Wharfedale Diamond 系列。

风1981 发表于 9-11-2014 10:02 AM
那如果floorstand的话,声音好的大概要多少钱?什么牌子?
听过Boston,看戏可以但听歌不能。

Warfedale diamond floorstand 一對最便宜可以去到兩千,加上Boston xs 5.1,都要3500++, 上x2000吧,5500++,夠你玩了,聽歌還可以接受~

评分

kenlabs + 5 我很赞同

风1981 发表于 9-11-2014 10:39 AM
如果1912配wharfedale 5.1, receiver 够力打吗?
Wharfedale 5.1的话大概要多少?
我只要5.1就够了,不用7 ...

http://www.richersounds.com/prod ... le/dx1-hcp/whar-dx1

你是指這個嗎??如果是這個就完全不是問題。
1912有點舊了,2011年的產品,現在很多科技上的改進,建議上天龍X2000以上。

kkthen 发表于 3-11-2014 02:15 PM

以我個人實戰聽感﹐5200音質提昇確實一流﹐由其搞鴨毛﹐表現出更全面細緻的環繞移動聲包圍感﹗﹗﹗
特點﹕天龍鴨毛軟件可將D.True HD 或 DTS-HD-MT升頻上鴨毛音效﹗﹗﹗﹗
很可惜4520不能升級軟件玩鴨毛﹗﹗﹗

kenlabs 发表于 4-11-2014 09:33 AM
有可能我會棄座而去﹗我又想起魔魔的奸笑﹗﹗﹗好淋恐怖﹗
仲有可能去奪先鋒幫幫主... 又有可能馬 ...

你係天龍幫死硬派。。要轉幫﹖。。絕對無可能﹗﹗﹗﹗

tkang1979 发表于 3-11-2014 09:26 PM
支持幫主上9200,你係我地geh領導人!等你!

咁冷靜版主咪執輸咯。。上5200啦﹗﹗﹗