佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: fatfatguy

音响分享專区

chin_siew 发表于 27-4-2014 01:28 PM
可以买到隔壁的myvi了。。恭喜恭喜。。

老KEN大半身家。。都去曬音響系統果度。。簡直係大發燒玩家﹗﹗﹗

今天會過去拿你訂的新碟。。。順便幫它開包﹗﹗﹗﹗ 本帖最后由 kk6868 于 27-4-2014 02:28 PM 编辑

tkang1979 发表于 27-4-2014 01:33 PM
哇,好犀利啊…難怪Kong 兄射咗成晚… 好好照顧身體… 唔好太操勞…

老KEN入新雞。。又關光哥事﹖。。有d唔明呢﹖

kk6868 发表于 27-4-2014 01:00 PM
以老KEN嘅十幾年調雞經驗。。呢兩粒大白奶係難唔到佢嘅﹗﹗﹗

稳日我地上怡保拜访xtz帮主

joesingsing 发表于 27-4-2014 02:30 PM
稳日我地上怡保拜访xtz帮主

一定要﹗﹗最好安排到二天一夜﹐日頭可以聽雞聲。夜晚上可以聽調雞聲﹗﹗﹗﹗

评分

tkang1979 + 5

kk6868 发表于 27-4-2014 10:10 AM
尋晚老KEN與黑寡婦洞房花燭夜﹐唔知爽咗幾多次呢﹖﹖﹖

你嘅新毒物濕。。尋晚開咗包咪﹖{:fain ...

大佬 一切准备就绪,音量11点位已经beh tahan咗期待runin后的效果

kk6868 发表于 27-4-2014 01:12 PM
星哥打算。。敗100+嚟做環繞喇叭﹗﹗﹗

我对狗狗家族绝对忠心 绝不变心

Follow Us
trexnet 发表于 27-4-2014 02:35 PM
大佬 一切准备就绪,音量11点位已经beh tahan咗期待runin后的效果

期待射到天花板穿大洞

kt94 发表于 27-4-2014 10:55 AM
恭喜埋trexnet兄,终于抱到心头爱回家

kt兄 这粒奶用咗毕生积储不过物有所值

评分

kong5091 + 5 好野就是抵到烂~!

kk6868 发表于 27-4-2014 02:32 PM
一定要﹗﹗最好安排到二天一夜﹐日頭可以聽雞聲。夜晚上可以聽調雞聲﹗﹗﹗﹗

仲可以吃芽菜鸡

kk6868 发表于 27-4-2014 02:22 PM
老KEN入新雞。。又關光哥事﹖。。有d唔明呢﹖

就好像咸带里面的av女郎不是你的,你也不是对着她射的意思。
我怕Ken大会x尽人亡。

kk6868 发表于 27-4-2014 02:32 PM

预埋我

2014年4月26日 ~ 永别狗狗﹗

神圣鼎黑嘉到!

呢部喇叭都算大件,虽然开箱有神助,但係都花唔少力!手到軟晒﹗

真面目!算罷啦~ 係得我一個未見過啫

換鼎黑嘅主要原因係要夾返中置喇叭嘅音色。
之前聽李黑人演嘢廳﹐有兩把黑人聲。一把來自狗狗前置﹐而另一把來自100中置。
越聽越唔妥﹗個瓦單元好鬼乞人憎﹗

尋晚等到 月黑風高 夜蘭人靜 之時﹐就開始搞嘢﹗

都係搞咗差唔多一粒鐘﹐卒之搞靚咗AUDYSSEY 8個咪位。
不過﹐因為太夜嘅關系﹐貓乜試到。

等到今朝一早先至正式試機﹗

唔駛講一定係試聽歌先。

芒果CD出馬﹗

令我驚喜嘅反而唔係瓦單元嘅音色。d低音先至恐怖﹗
先頭仲驚PASSLAB 會難推d。原來吃力程度同狗狗分別唔大。
不過d低音就結實好多﹗同狗狗用同一個單元都分別咁大﹗
懷疑係個箱設計同我嘅空間條件息息相關。

好耐貓聽過芒果CD有咁正嘅低音﹗

睇戲方面。再播返黑人。

人聲唔同晒﹐瓦單元發威﹗
今次真係老KEN方程式 “FERRARI --> FERRARI --> FERRARI” 咗。

再播張經典試音碟Janis Ian Breaking Silence

痴線﹗d低音係咁打心口﹗兩粒10”單元唔講得笑﹗一絕﹗
人聲唔駛講﹗太熟識瓦單元嘅音色咗。不過神之前有講過﹐中音調去-2dB會好d。
果然﹐我有試調返去0dB。d人聲好怪﹐好響﹗唔好聽﹗

試高音﹕Nils Lofgren Acoustic Live

高音細節﹐通透力... XTZ強項。
呢粒鼎黑都搵到呢個音色。並且仲加強咗。
我試埋高音調去0dB。絕對唔掂﹗大多太亮咗。

試打心口喇叭﹐梗係要試埋龍虎門喇﹗

好得﹗對低音我會比較重口味﹐我比較仲意調大3dB

新全家福﹗

器材線材一目瞭然圖

评分

bengpoh + 5
laihengfoo + 5 天龙XTZ帮主。。。
kkthen + 5 蓝色LED,美观一流。

joesingsing 发表于 27-4-2014 02:40 PM
期待射到天花板穿大洞

星爷 唔好搞我咯!到时天花穿裤带穿仲大窿

trexnet 发表于 27-4-2014 02:41 PM
kt兄 这粒奶用咗毕生积储不过物有所值

好彩你无比双奶毒到

评分

kk6868 + 5 我很赞同

kk6868 发表于 27-4-2014 02:20 PM
老KEN大半身家。。都去曬音響系統果度。。簡直係大發燒玩家﹗﹗﹗

今天會過去拿你訂的新碟。。。 ...

老大你真的说得一点都没错,老ken真的是神拿边样他就死边样!真的是c忽都卖给神了,哈哈哈!这个鼎爷下去那个sub一定盖不过它,接下来一定是托粒sub回去了!

kong5091 发表于 27-4-2014 03:57 PM
老大你真的说得一点都没错,老ken真的是神拿边样他就死边样!真的是c忽都卖给神了,哈哈哈!这个鼎爷下去那 ...

对我来讲,升级前置喇叭,系最大分别同埋系最快的跨前一大步升级

评分

kong5091 + 5 我很赞同

kt94 发表于 27-4-2014 03:45 PM
好彩你无比双奶毒到

仲双奶咪搞我但光哥有这个打算 !

joesingsing 发表于 27-4-2014 02:42 PM
仲可以吃芽菜鸡

星哥生日快乐,祝你日日带狗狗开开心心,越玩越入心!

评分

joesingsing + 5 多谢!大家齐齐玩得开开心心

kenlabs 发表于 27-4-2014 03:36 PM
2014年4月26日 ~ 永别狗狗﹗

好淋大毒物!

trexnet 发表于 27-4-2014 04:35 PM
仲双奶咪搞我但光哥有这个打算 !

我斋看就够了~!