佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: alonebilly

A BATHING APE特区!!BAPE迷请进。。

ray1988 该用户已被删除
原帖由 jssl 于 6-5-2006 02:36 AM 发表

蝦米!? 有Porter賣喔?
有Porter Ipod 皮套 嗎?

erm?你說的該不會就是 Showroom 吧?
http://showroom.com.my/main.html

呵呵

錯錯錯...不是Showroom , 這間BAPE店舖只有半間 , 而且沒招牌 , 是一間
Unname Shop , 至於你要找的Porter Ipod皮套 , 我好像沒看到 , 我只看到Porter 的錢包..

原帖由 ray1988 于 6-5-2006 03:30 PM 发表

錯錯錯...不是Showroom , 這間BAPE店舖只有半間 , 而且沒招牌 , 是一間
Unname Shop , 至於你要找的Porter Ipod皮套 , 我好像沒看到 , 我只看到Porter 的錢包..

喔?
看來帶現金去或許不夠
要多點卡去吧

呵呵

=D  昨晚那MTV Asia Award
那teriyaki boys 和 nego 有上去演奏哦!
才知道!nego 懂刷盘的哦!  =.="

哇...猿皇驾临 siam paragon ... 什么时候到马来西亚?不过马来西亚也许办的是 MTV arabia award ... 马来西亚不属亚洲,属阿拉伯。

mtv asia award 的场地 siam paragon 里面有 lamboghini 的 showroom,陈列的是 muchielego , 那套 rim 的后轮真是吓死人的美,隔壁就是 ferrari 的 showroom, 里头摆的是 enzo, ferrari 的店兼卖埋 hummer, 岩噻 nigo 啦。不过估计 nigo 就要换车了,人家黑人在玩 donk rides 了,所以估计 nigo 应该也会赶快跟风换车。

对了,那本 catalogue, 去货似乎很快,我礼拜天刚去来,跟前一个礼拜比起来看来是卖了好多,S/S 2006 catalogue, RM44.90 ,除了蓝迷彩,还有灰白的 sno camo. RM44.90 有正版 ape, 还不快点抢?

我昨天刚刚拿到BAPE的t-shirt..黑色的..算是普通咯..因为我的生日快到了..就叫我哥在london买给我..它的包装很好..Made In Japan..这点让我很佩服!

london买贵吗?
其实你们说的bape店靠近哪里?
最近很像有sale叻。。

Follow Us
你们确定time square楼上那间没有店名的店子所卖的bape是不是正牌哦?
好久都没有到time square因为总是没有什么收获的。

原帖由 fashionlover01 于 15-5-2006 01:11 AM 发表
你们确定time square楼上那间没有店名的店子所卖的bape是不是正牌哦?
好久都没有到time square因为总是没有什么收获的。

是是是=.=...是真版的...你自己去看,在6摟 , 賣Toys隔壁

照片給你看

原帖由 ray1988 于 15-5-2006 04:22 PM 发表

是是是=.=...是真版的...你自己去看,在6摟 , 賣Toys隔壁

照片給你看

壹週刊派來的!
哈哈...這樣都拍到
又沒有進去幫這裡的Bape迷瞄一瞄價錢啊?
所不定老闆是葛民輝的老友啊 ~_~

呵呵

原帖由 ray1988 于 15-5-2006 04:22 PM 发表

照片給你看

哈哈,为什么不进去拍

原帖由 jssl 于 16-5-2006 03:52 AM 发表

壹週刊派來的!
哈哈...這樣都拍到

呵呵

Bape Tee 最便宜RM340 , BAPE STA 大多RM900+ , BAPE 牛仔褲 RM1600 ...大該是醬囉價錢...不會說貴 , 一般名牌價.

原帖由 E-Mac 于 16-5-2006 01:13 PM 发表

哈哈,为什么不进去拍

你臉皮那麼厚 , 你進囉~

原帖由 ray1988 于 16-5-2006 02:54 PM 发表

你臉皮那麼厚 , 你進囉~

不要生气啦...对不起
只是想开个玩笑啦

原帖由 ray1988 于 16-5-2006 02:53 PM 发表

Bape Tee 最便宜RM340 , BAPE STA 大多RM900+ , BAPE 牛仔褲 RM1600 ...大該是醬囉價錢...不會說貴 , 一般名牌價.

bapesta八百能找到。。limited edition的千三

原帖由 jssl 于 16-5-2006 03:52 AM 发表

壹週刊派來的!
哈哈...這樣都拍到

呵呵

为什么会是葛民輝的老友?葛民輝跟bape什么关系?
我朋友那天在新加坡看到葛民輝,他整身bape..好有钱。。

原帖由 bryanyz 于 16-5-2006 08:01 PM 发表

为什么会是葛民輝的老友?葛民輝跟bape什么关系?
我朋友那天在新加坡看到葛民輝,他整身bape..好有钱。。

1999年 , 葛民輝曾與NIGO合作 , 在香港開設了a bathing ape 在日本以外的第一間海外專門店Busy Work Shop , 可惜於03年結束...

2006 4月1日 再度重開於香港...不過不是葛民輝打理了.

四 月 一 日 很 多 人 都 只 會 想 起 愚 人 節 , 但 對 於 一 眾 香 港 Bape 迷 來 說 , 今 年 的 四 月 一 日 意 義 重 大 , 因 為 當 日 是 位 於 中 環 都 爹 利 街 、 全 港 第 一 間 Bape Store 的 開 幕 大 典 , 該 店 由 猿 人 之 父 NIGO 與 沈 嘉 偉 的 I.T 合 作 經 營 。 其 實 早 於 一 九 九 九 年 , 葛 民 輝 曾 與 NIGO 合 作 , 在 香 港 開 設 了 a bathing ape 在 日 本 以 外 的 第 一 間 海 外 專 門 店 Busy Work Shop , 惜 於 ○ 三 年 結 束 。 香 港 演 藝 界 的 Bape 迷 包 括 葛 民 輝 、 李 璨 琛 、 錢 嘉 樂 、 Twins 、 古 巨 基 、 陳 冠 希 、 余 文 樂 、 麥 浚 龍 、 陳 文 媛 、 森 美 和 小 儀 等 , 他 們 不 時 穿 上 Bape 型 格 服 飾 , 猿 人 熱 因 而 擴 散 。

森 美 小 儀

森 美 : 「 我 覺 得 佢 地 好 有 頭 腦 , 好 識 做 生 意 , 我 好 欣 賞 佢 地 既 做 事 方 法 , 每 樣 貨 品 都 好 似 做 到 限 量 咁 , 策 略 好 到 不 得 了 。 」

小 儀 : 「 i.t 都 會 出 我 最 鍾 意 Bape , 我 都 有 去 幫 襯 , 但 係 就 舊 過 D 水 貨 舖 , 希 望 新 舖 返 既 貨 可 以 新 D 。 」

古 巨 基
「 呢 個 牌 子 既 設 計 係 將 個 猿 人 頭 融 入 個 logo 度 , 我 覺 得 呢 個 做 法 好 獨 特 亦 都 好 醒 目 , 亦 都 係 Bape 賣 點 之 一 。 今 次 香 港 開 專 門 店 係 一 件 好 事 , 因 為 方 便 到 一 眾 追 捧 者 。 」

陳 冠 希
「 我 同 呢 個 品 牌 既 老 闆 好 熟 , 去 到 美 國 都 會 抽 時 間 見 下 面 。 呢 個 牌 子 既 衫 我 幾 鍾 意 , 每 次 佢 公 司 出 左 新 既 限 量 版 衫 , 都 會 留 一 套 畀 我 , 出 邊 有 傳 聞 話 我 想 同 I.T 爭 呢 個 牌 子 既 香 港 代 理 , 根 本 冇 呢 件 事 , 從 來 我 都 未 同 人 爭 過 呢 個 品 牌 。 」

錢 嘉 樂
「 我 鍾 意 呢 個 牌 子 係 因 為 佢 好 我 呢 類 style , 我 有 一 間 房 放 滿 晒 白 色 tee , 拎 起 手 就 得 出 街 。 而 且 呢 個 brand 好 『 生 活 』 , 任 何 產 品 都 融 入 到 生 活 入 面 , 好 似 我 有 佢 出 檯 、 香 水 同 海 綿 。 而 NIGO 都 係 同 我 一 個 年 代 , 覺 得 Bape 好 接 近 我 既 態 度 。 」

余 文 樂
「 Bape 衫 、 褲 、 鞋 我 都 有 , 當 中 我 最 欣 賞 佢 既 迷 彩 大 褸 , 自 己 都 有 keep 起 。 我 都 知 Bape 就 快 開 專 門 店 , 但 係 開 shop 之 後 會 唔 會 令 個 牌 子 冇 咁 矜 貴 , 就 好 睇 佢 入 貨 quality 同 款 式 啦 , 有 時 間 我 都 會 落 去 睇 。 」

Juno
「 我 鍾 意 Bape 出 衫 夠 晒 colourful , 另 外 佢 出 cap 帽 亦 都 係 我 好 鍾 意 產 品 之 一 。 至 於 迷 彩 褸 都 係 Bape 出 色 產 品 之 一 , 佢 唔 單 止 有 迷 彩 一 向 有 綠 色 , 就 連 紅 色 、 紫 色 呢 咁 sharp 色 佢 都 有 , 真 係 好 啱 年 輕 人 。 」

而 Bape 在 港 曾 惹 起 一 段 小 風 波 , ○ ○ 年 七 月 NIGO 因 在 港 被 的 士 司 機 欺 騙 車 資 , 他 曾 推 出 了 一 款 印 上 「 BY TAXI IN HONG KONG FROM AIRPORT TO CAUSEWAY BAY HK$300-$4000 」 標 語 的 T 恤 , 忠 告 日 本 同 胞 , 指 香 港 的 士 濫 收 車 資 , 由 機 場 到 銅 鑼 灣 高 達 四 千 元 車 資 , 因 事 件 令 香 港 的 形 象 受 損 , 曾 引 來 的 士 業 界 的 極 大 回 響 , 當 時 五 百 名 的 士 權 益 協 會 會 員 更 走 到 日 本 領 事 館 抗 議 , 並 遞 交 請 願 信 要 求 日 領 事 徹 查 事 件 , 最 後 NIGO 要 發 出 聲 明 兼 將 停 產 這 款 T 恤 。

很想本地有一間...BUSY WORK SHOP ...OOOO hehe
但是NIGO下一站開在美國.....沒大馬份......

好像在金河那边看到一间类似time square那家的小店,也是全卖bape的衣服,不懂是不是同一个老板啦
靠近印度人卖杂志书刊那边,本身对bape都没有兴趣的,哈哈~只是好奇而已~
既然听说是正牌的,应该要去观光一下啰

原帖由 chilam 于 16-5-2006 10:27 PM 发表
很想本地有一間...BUSY WORK SHOP ...OOOO hehe
但是NIGO下一站開在美國.....沒大馬份......

那就要問這位老闆了^^

呵呵